Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Vettel: “Er is meer dan alleen Formule 1”

Sebastian Vettel zegt begrip te hebben voor de afgelastingen die de Formule 1 ten deel valt als gevolg van de corona-pandemie. De Duitse Ferrari-coureur zegt er, met zijn levenservaring, goed mee te kunnen leven. “De Formule 1 is niet het centrum van het universum.”

Vettel seat fitting 2020 ferrari
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Als dertiger en viervoudig wereldkampioen en vader zegt Sebastian Vettel heel goed te kunnen begrijpen dat de autosportautoriteiten voor absolute veiligheid kiezen. "Dat heeft denk ik ook wat te maken met perspectief."

"Als je 15 jaar oud bent en nog in de karts zit, is je perspectief heel anders dan als je 30 bent. Dat is dus iets wat het leven ons leert. Sommige mensen leren het eerder, sommigen later en sommigen leren het nooit. Maar het zou dom zijn om te denken dat de Formule 1 het centrum van het universum is en dat alles om de Formule 1 draait. Met drie kinderen en een bepaalde leeftijd denk ik dat ik oud genoeg ben om te begrijpen dat dit niet het geval is."

Waarmee Vettel maar wil aangeven dat verstand met de jaren komt. "Het is de ervaring die je opdoet en zo. Het is ook eerlijk om te zeggen dat er 10, 15 jaar geleden voor mij ook niets anders dan racen was. Sindsdien heb ik 10 jaar de tijd gehad om de wereld te zien en te reizen, mede dankzij mijn werk, en om te denken over wat er gebeurt, wat er verandert en ook heb je bepaalde andere interesses die groeien", zo laat hij aan Motorsport weten.

Het corona-monster heeft de Formule 1 volledig in haar greep. Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken de gevolgen voor de autosport.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen