Vettel: "Er zijn nog veel dingen die ik na Formule 1 wil doen"

04 nov. 2018 13:00 René Oudman 0 reacties
De tijd om afscheid te nemen is nog niet aangebroken, sterker nog: aangezien huidig Ferrari-teammaat Kimi Raikkonen doorgaat tot minstens zijn 41ste, heeft de 31-jarige Sebastian Vettel mogelijk nog vele jaren voor zich in de Formule 1.

Toch denkt de vicekampioen van dit seizoen weleens na over het leven na de Formule 1. In gesprek met Motorsport-Total erkent de Duitser 'veel plannen' te hebben voor de toekomst.

"Er zijn nog veel dingen die ik wil doen", spreekt Vettel, die zijn plannen echter nog niet uit de doeken wil doen. "Ik heb de nodige ideeën, maar houd die liever voor mezelf. Enkele van die ideeën hebben ook niets met Formule 1 te maken. Ik heb ook nog geen precies plan, om eerlijk te zijn. We zullen zien."

Deelname aan de 24 uur van Le Mans, een race die door collega-F1-rijders Fernando Alonso (2018) en Nico Hülkenberg (2015) al eens werd gewonnen, sluit Vettel niet uit. "Daar rijd je niet tegen alleen oude, maar ook jonge mannen. Misschien zal je zelf wat snelheid inboeten naar mate je ouder wordt, dat weet ik nog niet. Ik kan me wel voorstellen dat ik in meerdere klassen rijd, of zelfs iets compleet anders doe."

Vettel maakte ruim elf jaar geleden zijn debuut in de koningsklasse van de autosport: in juni 2007 viel hij bij BMW Sauber in voor de geblesseerde Robert Kubica. Het verhaal sinds toen is bekend: na via Toro Rosso zijn voltijd entree in de F1 te hebben gemaakt en de wereld op zijn kop te hebben gezet door in 2008 met die wagen een GP te winnen, stapte Vettel over naar Red Bull Racing. Voor dat team won de Duitser maar liefst 38 wedstrijden en vier wereldtitels. Sinds 2015 verdedigt Vettel het rood van Ferrari, waarvoor hij tot dusver nog geen kampioen wist te worden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen