Vettel erkent grootste euvel: "Kwalificaties moeten beter"

14 okt. 2018 18:00 René Oudman 0 reacties
In drie van de eerste vier Grands Prix van dit seizoen trainde Sebastian Vettel zich naar een poleposition, waardoor hij zich van de best denkbare uitgangspositie voor de race verschafte. Sinds de Duitse GP heeft Vettel echter niet meer vanaf P1 mogen starten.

Volgens Vettel is dat een van de redenen waardoor hij op achterstand is geraakt in het kampioenschap. De Duitser stelt dat hij minder risico's had hoeven nemen, als hij in sommige wedstrijden verder naar voren had kunnen starten.

"Het blijkt steeds vaker dat als je de mist ingaat op zaterdag, je de tol betaalt op zondag", analyseert de viervoudig wereldkampioen. "Als we naar onszelf kijken, dan zien we dat de blunders op zaterdag ons veel hebben gekost in recente zondagen. Er zijn een aantal dingen die beter moeten in de nabije toekomst."

Vettel blijft realistisch: "We kunnen niet terug in de tijd, dus het heeft verder geen zin om er lang stil bij te blijven staan. We moeten vooruit kijken, in komende zaterdagen moeten we sterker voor de dag komen om ook op zondag een rol te kunnen spelen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen