Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel erkent grootste euvel: "Kwalificaties moeten beter"

In drie van de eerste vier Grands Prix van dit seizoen trainde Sebastian Vettel zich naar een poleposition, waardoor hij zich van de best denkbare uitgangspositie voor de race verschafte. Sinds de Duitse GP heeft Vettel echter niet meer vanaf P1 mogen starten.

Volgens Vettel is dat een van de redenen waardoor hij op achterstand is geraakt in het kampioenschap. De Duitser stelt dat hij minder risico's had hoeven nemen, als hij in sommige wedstrijden verder naar voren had kunnen starten.

"Het blijkt steeds vaker dat als je de mist ingaat op zaterdag, je de tol betaalt op zondag", analyseert de viervoudig wereldkampioen. "Als we naar onszelf kijken, dan zien we dat de blunders op zaterdag ons veel hebben gekost in recente zondagen. Er zijn een aantal dingen die beter moeten in de nabije toekomst." Vettel blijft realistisch: "We kunnen niet terug in de tijd, dus het heeft verder geen zin om er lang stil bij te blijven staan. We moeten vooruit kijken, in komende zaterdagen moeten we sterker voor de dag komen om ook op zondag een rol te kunnen spelen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden