© Scuderia Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel erkent: "Grootste tegenstander van mij ben ik zelf"

13 sep. 2018 20:00 René Oudman 1 reacties
Hij had fier aan kop van het wereldkampioenschap kunnen gaan, maar de harde realiteit is dat Sebastian Vettel na veertien van de 21 Grands Prix een achterstand van liefst dertig punten heeft ten opzichte van Lewis Hamilton. De Duitser weet dat zijn Ferrari dit jaar bijzonder snel is en erkent zichzelf vaker dan nodig is, in de weg te zitten.

Zo verspeelde Vettel in Italië nog dure punten, door in de openingsronde van de wedstrijd te spinnen. Vanuit het achterveld baande de Duitser zich een weg naar P4 - Hamilton won de race en kon zijn voorsprong in het WK uitbouwen.

Ook voor de Grand Prix van Singapore wordt Vettel gezien als de topfavoriet - zijn Ferrari is de laatste tijd immers bijzonder snel. "We hebben een goede wagen en de kansen zijn er voor ons, wij moeten ze oppakken. Uiteraard is Lewis de leider in het wereldkampioenschap. Hij staat voor, maar wij maken nog steeds kans en het voelt een beetje alsof dit ons kampioenschap is."

"Ik denk dat ik mijn grootste tegenstander ben", erkent Vettel, die eerder dit seizoen in Frankrijk en Duitsland ook al een gigantische lading punten liet liggen. "Zo lang we het zelf op orde hebben en we overwinningen kunnen boeken, dan ziet het er goed uit."

Vorig jaar rond deze tijd had Vettel een achterstand van drie punten ten opzichte van Hamilton, vandaag de dag zijn het er dus dertig. Hamilton besloot het kampioenschap van 2017 met 363 punten, waar Vettel bleef hangen op 317 stuks. De Brit besliste de titelstrijd in Mexico, met nog twee Grands Prix voor de boeg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen