Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel hekelt ophef over 'groene Red Bull': "Zoiets kan gewoon niet"

Sebastian Vettel neemt het op voor Aston Martin's technisch directeur Dan Fallows nadat een aantal Red Bull-kopstukken vermoedens kregen dat de RB18 was gekopieerd en vragen stelden over bepaalde individuen die van Red Bull zijn overgestapt naar Aston Martin.

Vettel Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin F1

In Spanje kwam Aston Martin met een upgradepakket voor haar AMR22 waardoor de bolide verdacht veel leek op de RB18 van Red Bull. Het team van Max Verstappen was niet helemaal blij met dit voorval en hebben bepaalde dingen gezegd die bij Sebastian Vettel niet helemaal in goede aarde zijn gevallen.

"Ik ben van mening dat het tot op zeker hoogte niet rechtvaardig was. Ten eerste als je kijkt naar al de moeite die erin is gestoken (om de auto te ontwikkelen, red.) en ten tweede op persoonlijk niveau naar Dan Fallows", begint Vettel zijn betoog ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365.

"Sommige dingen die over hem zijn gezegd waren niet netjes. Hij is een super goede gast. Ik ken hem van mijn tijd bij Red Bull. Natuurlijk is hij naar dit team gekomen (vanuit Red Bull, red.). Ik zou graag... Weet je, niet per se verontschuldiging willen zien, maar wat ik bedoel is dat het gewoon niet rechtvaardig was."

Red Bull's kritiek op de Aston Martin

Dan Fallows, over wie Vettel het in zijn betoog heeft, was het voormalige hoofd aerodynamica bij Red Bull, maar maakte in 2021 bekend te gaan werken voor Aston Martin. Een aantal Red Bull-kopstukken uitten zorgen over informatie die wellicht zou zijn meegenomen door de voormalige medewerkers, want naast Fallows was er ook een handvol ander personeel overgelopen.

"Je moet er rekening mee houden dat onze belangrijkste aerodynamicus met een ongelooflijk hoog bedrag naar Aston Martin is gelokt", vertelde Helmut Marko omtrent de vermoedens van het 'kopiëren' van de Red Bull door Aston Martin.

Ook Christian Horner had zo zijn bedenkingen bij de groene bolide. "Weet je, het is geen toeval dat we een paar individuen hebben die zijn overgestapt van Red Bull naar Aston Martin."

"Natuurlijk gingen de alarmbellen meteen rinkelen. Als individuen in hun hoofd dingen meenemen van team naar team, dan is dat eerlijk, dat is hun kennis. Wat totaal onacceptabel is, dat is als er intellectuele eigendommen zijn meegenomen. Ik ga niet precies zeggen wat nu de situatie is omtrent bepaalde individuen."

Toch is de goede persoonlijke relatie tussen Vettel en Horner volgens de Duitser niet veranderd, maar vindt hij het vooral jammer voor Fallows. "Nee, alles dat gezegd werd, was niet tegen mij. Ik denk niet dat het zo bedoeld is, dus er zijn geen negatieve gevoelens vanuit mijn kant. Maar zoals ik eerder al zei: de dingen die gezegd zijn, vooral als het gericht is op één persoon, zoiets kan gewoon niet."

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt