Vettel: "Ferrari is de weg niet kwijt"

04 okt. 2018 19:30 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1-seizoen van Ferrari kende een prachtige start, maar sinds de zomerstop is de Italiaanse renstal in verval. Concurrent Mercedes won met Lewis Hamilton liefst vijf van de laatste zes races. Sebastian Vettel spreekt tegen dat de 'Scuderia' de weg kwijt zijn.

Voor aanvang van het GP-weekend in Japan werd Vettel gevraagd naar de vormcrisis bij Ferrari. Ogenschijnlijk was de scharlaken rode bolide in de eerste seizoenshelft het sterkte. Is Ferrari de weg kwijt geraakt?

"Wat weet jij nu van onze technische ontwikkelingen?", beet de Duitser een journalist van La Gazzetta dello Sport toe. "Sorry, maar ik ben het niet met je eens. Ik vind niet dat we de weg kwijt zijn. Onze auto is verbeterd en we hebben de stappen gezet die we voor ogen hadden en ons continu verbeterd. Misschien heeft Mercedes grotere stappen gezet, of meer stapjes dan ons. Dat kan ik niet beoordelen, maar onze engineers geven aan dat wij op het niveau presteren dat we voor ogen hadden."

"Natuurlijk wil je altijd meer performance halen uit je auto, maar dat geldt voor iedereen."

Met de voorspelde regen in Japan is de kans zeer aannemelijk dat één of meerde sessies onder natte omstandigheden verreden worden. Juist in de regen werd Vettel de laatste jaren vaak geklopt. Van een 'regen-probleem' wil de nummer twee uit het WK niet spreken.

"Ik denk niet dat wij een specifiek probleem in de regen hebben. Soms vallen dingen in je voordeel uit en soms niet. Ik ben niet bang om in de regen te rijden."

Eerder dit jaar crashte Vettel uit de Duitse Grand Prix onder natte omstandigheden. Daarmee verloor hij 25 belangrijke WK-punten, en in plaats van uit te lopen op Hamilton pakte de Brit het volle pond.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen