Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Formule E is niet de toekomst van de autosport'

De elektrische raceklasse Formule E is populair onder gemeentes en autofabrikanten. Het duurzame karakter sluit perfect aan bij de wensen om een groene uitstraling te krijgen. Qua racen staat de klasse nog op een zeer laag niveau. Sebastian Vettel ziet de Formule E dan ook niet als de toekomst voor de autosport.

Je houdt van de Formule E of je hebt er totaal niets mee. Veel zit er momenteel nog niet tussen. De raceklasse staat nog altijd in de kinderschoenen en veel die-hard racefans kunnen zich niet verenigen met de Formule E. Belangrijke klachten daarbij zijn het gebrek aan geluid, de zeer simpele circuits en de lage snelheden. Sebastian Vettel ziet de Formule E dan ook niet als de toekomst voor de autosport. " Voor mij is de Formule E niet de toekomst. E-mobiliteit krijgt nu wereldwijd erg veel aandacht, maar mensen die zich echt met autosport identificeren en eerlijk zijn, die kunnen weinig met de Formule E", laat Vettel aan Blick weten.

Tijdens de Formule E-races moeten de coureurs halverwege de race een pitstop maken om van auto te wisselen. De accu's gaan geen volledige raceafstand mee. Het gebrek aan geluid, los van een hoge pieptoon, is volgens Vettel niet het grootste probleem. " De auto's zijn ook totaal niet snel. Veel coureurs die daar racen vertelden mij dat het racen niet erg uitdagend is." De snelheden in de Formule E liggen vele malen lager dan in de Formule 1. Zelfs series als de F2 en GP3 zijn sneller. Kritiek die de serie krijgt is dat het meer een groene 'wedstrijd' is over een zeer simplistisch circuit, waarbij het meer een promotie is voor elektrisch rijden dan een echte raceklasse.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"