Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Formule E zal nooit de Formule 1 vervangen'

Sebastian Vettel is geen fan van de elektrische Formule E. In tegenstelling tot een groep enthousiastelingen verwacht de Duitser ook niet dat de klasse ooit de Formule 1 van de troon zal stoten.

Sebastian Vettel is een man van tradities. Dat de Formule 1-auto's sinds 2014 als stofzuigers klinken, kan de Duitser maar moeilijk verkroppen. Dat de grid girls aan het begin van het seizoen werd verstoten, ging er ook maar moeilijk in bij de Duitser. Geen wonder dus dat de 'schone' Formule E hem niet kan bekoren. "Je kunt de Formule 1 en de Formule E niet met elkaar vergelijken" , zo laat Vettel in gesprek met het Duitse ADAC Motorwelt optekenen.

"Formule 1 is veel groter en belangrijker dan de Formule E. Dat zal ook altijd zo blijven" , zo meent de Duitser, die daarbij misschien wel voorbijgaat aan het feit dat de Formule E op belangstelling van de grote autofabrikanten als Audi, Porsche en BMW kan rekenen, dit in tegenstelling tot de Formule 1. Of Vettel zich kan voorstellen ooit achter het stuur van een elektrische racer te stappen? "Daarvoor heb ik denk ik teveel benzine in mijn bloed stromen, maar zeg nooit nooit. Misschien moet ik het gewoon eens doen, omdat je eigenlijk geen goed oordeel kan vellen als je iets nooit écht hebt geprobeerd."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"