Vettel: "Ga aanvallen, maar wordt lastig Red Bull te verslaan"

27 okt. 2018 22:14 Ruud Dimmers 1 reacties
Sebastian Vettel en Lewis Hamilton stonden beide niet op de eerste startrij. Een zeldzaamheid in de afgelopen seizoenen. Red Bull was te sterk voor de titelkandidaten in Mexico.

Sebastian Vettel heeft weinig meer te verliezen dit seizoen. Met een achterstand van 70 punten is de wereldtitel nu echt uit beeld verdwenen. De Ferrari-coureur kon dan ook risico's nemen tijdens de kwalificatie.

"Ik heb het geprobeerd, maar we hebben niet genoeg gevonden. Met mijn eerste poging was ik vrij tevreden en in de tweede poging verbeterde ik mezelf niet", blikt Vettel terug.

Morgen wat een zeer lang recht stuk na de start tot aan de eerste bocht. Met zijn snelle Ferrari-motor liggen daar kansen voor de Duitser. "Als mijn start een stuk beter is dan de rest dan ga ik aanvallen. Het is een lange weg richting de eerste bocht."

"De vierde plaats is niet eens zo slecht, want dit betekent dat ik aan de rechterkant start. De eerste bocht gaat ook rechtsaf, wat in mijn voordeel kan werken."

Red Bull is al het hele weekend heer en meester in Mexico en Vettel verwacht niet dat ze morgen te stoppen zijn. "Het wordt erg lastig om Red Bull te verslaan, maar misschien worden ze hun eigen vijand. Het is een lange race en daarin zijn strategie en bandenmanagement erg belangrijk."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen