Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel gaat voor perfecte score: "Wil resterende vier races winnen"

Sebastian Vettel heeft een wonder nodig om in 2018 alsnog de titel te veroveren. Zijn achterstand op Lewis Hamilton bedraagt 67 punten met nog slechts vier races te gaan. Desondanks wil de Ferrari-coureur niet opgeven.

Op het Circuit of the Americas kan Lewis Hamilton kampioen worden. Daarvoor moet hij het circuit verlaten met een voorsprong van minimaal 75 punten ten opzichte van Sebastian Vettel, die dat graag wil voorkomen. "We moeten ervoor zorgen dat we voor Lewis eindigen dit weekend. Daarvoor hebben we een perfect weekend nodig, waarin alles samenvalt voor ons."

De titel is bijna buiten bereik en alleen door fouten en pech van Hamilton kan Vettel terug in de race komen: "We hebben het niet meer in eigen hand en concentreren ons alleen op onszelf", klinkt het nuchter. "Het wordt al zwaar genoeg om in de resterende vier races een perfecte score neer te zetten. Zelfs al zouden we alle resterende races winnen, dan hebben we het nog altijd niet in eigen hand." Opgeven komt niet voor in het woordenboek van de viervoudig wereldkampioen: "Voor Ferrari is het belangrijk dat we alles eruit halen." In het WK bij de constructeurs zijn de kansen voor de Italianen op een titel groter, maar ook daar moet het team hopen op een miskleun van Mercedes. De achterstand bedraagt 78 punten, waarbij er nog 172 punten te veroveren zijn dit seizoen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen