Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Gasly was net zo goed als Verstappen in GP Australië"

Max Verstappen kwalificeerde zich in Australië als vierde en werd uiteindelijk derde, Pierre Gasly viel uit in Q1 en werd uiteindelijk elfde. Toch denkt Sebastian Vettel niet dat Gasly de mindere was ten opzichte van Max Verstappen.

Pierre Gasly viel op de zaterdag in Australië weg na Q1, omdat het team het niet noodzakelijk achtte nog een keer naar buiten te gaan voor een nieuwe run. In de race wist hij vervolgens niet naar voren te komen, omdat hij vast zat achter Daniil Kvyat, terwijl Max Verstappen de RB15 naar de derde plek stuurde.

Daarvoor moest hij Sebastian Vettel op de baan passeren. Diezelfde Duitser was echter niet mega onder de indruk van de Nederlander, niet meer dan van zijn teamgenoot in ieder geval. "Ik denk dat de zes coureurs van de drie topteams dit jaar allemaal iets in de melk te brokkelen hebben. Hopelijk kunnen we zo lang mogelijk met elkaar blijven knokken", zo wordt de Ferrari-coureur geciteerd door Racefans.net . "Afgelopen weekend had Pierre denk ik de nodige pech op zaterdag, waardoor zijn race verloren was voordat hij goed en wel was begonnen. Verder denk ik niet dat hij tijdens het Australische Grand Prix-weekend onder deed voor Max."

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"