Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Vettel geeft toe: "Ik heb onnodige fouten gemaakt"

Sebastian Vettel begrijpt dat wanneer hij ooit nog kampioen wil worden, hij moet stoppen met het maken van onnodige fouten. De Ferrari-coureur wist ook in 2019 het negatieve momentum niet van zich af te schudden, maar heeft goede hoop dat hij in de toekomst sterker uit de bus zal komen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sebastian Vettel is zich als geen ander bewust van de dure fouten die hij al ongeveer anderhalf jaar maakt in de Formule 1. De Ferrari-coureur probeerde in 2019 het tij te keren, maar al vroeg in het seizoen werd duidelijk dat hij zijn ongenaakbare vorm uit de Red Bull-dagen niet zomaar terug kan vinden. De Duitse coureur werd als klap op de vuurpijl verslagen in het klassement door teamgenoot Charles Leclerc.

Voor komend seizoen heeft Vettel zijn zinnen gezet op verbetering. De 32-jarige vertelt voor de microfoon van RacingNews365 hoe hij 2020 zal aanvallen om niet weer overschaduwd te worden door zijn teamgenoot. "Het is geen hogere wiskunde, het zit hem in de details, de kleine veranderingen. Ik zal geen grote dingen hoeven aan te passen om sterker te worden. Volgend jaar zal ik ook niet anders hoeven te rijden dan ik tot nu toe heb gedaan, ik weet nog altijd hoe het moet", aldus Vettel.

Desondanks draait de Ferrari-coureur niet om de feiten heen. "Ik heb bepaalde fouten gemaakt die ik niet had hoeven maken, daar moet ik gewoon eerlijk over zijn. Ik zal dan ook wat kleine dingen moeten veranderen aan mijn aanpak", erkent Vettel na afloop van het seizoen.

"Natuurlijk doe ik niet alles precies hetzelfde wat ik tien jaar geleden deed, mettertijd verander je nu eenmaal. Ik kan echter zonder twijfel zeggen dat ik beter ben geworden dan ik was, maar het staat vast dat ik altijd punten zal hebben waarop ik mij kan verbeteren", benadrukt de Ferrari-coureur.

Met medewerking van Aaron Deckers.

Het Formule 1-seizoen is dan voorbij, wij zijn er nog niet over uitgesproken. Beluister hier de nieuwste podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel samen met F1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel het jaar onder de loep nemen.

0 reacties