Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel gematigd tevreden: 'Dag met ups en downs

Sebastian Vettel kon op de vrijdag nog niet direct een vuist maken richting concurrent Mercedes. Het Duitse team was in beide sessies het snelste en Vettel worstelde in de ochtend met de balans van de Ferrari. De tweede training ging een stuk beter voor Vettel, maar hij moest beide Mercedessen voor zich dulden.

" Het was een dag met ups en downs voor ons. In de ochtend hadden we problemen met de balans van de auto, maar over het algemeen hebben we de auto sterk verbeterd voor het einde van de sessie. Vrijdag draaien allemaal om het zoeken naar performance en we wilden niet teveel kilometers maken met onze nieuwe motor. Deze werkt probleemloos en het is nu aan ons om ons verder te verbeteren." De tweede training sloot Vettel als derde af op drie tienden van Valtteri Bottas.

"We hebben nog veel werk voor ons. Mercedes lijkt er snel te zijn en dat verrast me niet. De baan was vandaag erg glad en listig, maar ik denk dat we morgen beter voor de dag komen." In de WK-stand gaat Vettel al het hele jaar aan de leiding. Zij voorsprong op rivaal Lewis Hamilton bedraagt 20 punten.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden