Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Vettel haalt uit naar media: "Jullie verdraaien toch altijd mijn antwoorden"

Sebastian Vettel heeft zich tijdens de persconferentie na de Grand Prix van China bepaald niet positief uitgelaten over het handelen van de internationale pers. Volgens de Duitser worden zijn woorden in precaire zaken zoals teamorders vaak verdraaid.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari-coureur Sebastian Vettel kreeg tijdens de persconferentie na de race de vraag of hij zelf het team gevraagd had om Charles Leclerc te vragen hem te laten passeren. En had Vettel in zijn ogen dan ook in zijn recht gestaan?

De Duitser geeft antwoord op de vraag, maar niet nadat hij de aanwezige journalisten een fikse uitbrander heeft gegeven. "Op het moment van onze wissel wist ik dat deze vraag ging komen en eerlijk gezegd weet ik niet of ik hem wel wil beantwoorden. De manier waarop jullie werken en onze antwoorden verdraaien, staat me te tegen."

"Zo kan het zijn dat als me over een halfuur in de paddock dezelfde vraag wordt gesteld en ik een recht-toe-recht-aan antwoord geef, het niet eens word opgeschreven."

"Om je vraag vraag te beantwoorden. Ja, ik dacht dat ik sneller was en dat is wat het team mij vroeg. Ik heb bevestigend geantwoord op die vraag. Vervolgens was ik echter niet helemaal in staat foutloze ronden te rijden. Toen ik eenmaal wel in een goed ritme terecht was gekomen, waren de Mercedessen al lang aan de horizon verdwenen."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na Grand Prix van China 2019

Ferrari zou winnen, Valtteri Bottas zou winnen, maar uiteindelijk ging Lewis Hamilton er mee aan de haal. De 1000ste Grand Prix in de historie van de Formule 1 was mogelijk een van de saaiste ooit. Toch zijn er genoeg opvallendheden op een rapport over te schrijven. Check de cijfers van de Formule 1-rijders in China!

Bekijk het album
Breaking Mercedes hield Red Bull en Ferrari opzettelijk voor de gek