Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel haat smartphones en nieuwe media: "Had tot vorig jaar een oude Nokia"

Terwijl rivaal Lewis Hamilton zich maar wat graag profileert op social media, verkiest Sebastian Vettel de luwte wat betreft zichzelf uitdragen naar de buitenwereld. Sterker, de Duitser moet eigenlijk niets hebben van het 'gehijg' dat moderne communicatiemiddelen teweeg brengen.

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Gedurende de eerste drie Grands Prix van 2019 heeft Sebastian Vettel alweer wat kritiek te verduren gehad naar aanleiding van de tegenvallende prestaties met Ferrari. Vettel haalde daarover al uit naar een journalist in China, die hij betichtte van 'het verdraaien van zijn woorden.'

"Er is een constante jacht naar sensatie. Dingen worden zomaar opgeblazen en een week later is alles vergeten. Sommigen vinden het leuk om zo in de schijnwerpers te staan. Ik snap dat niet", laat Vettel optekenen tegenover het Duitse Bild am Sonntag. "Ik ben geen man van uitersten. Het snelle tempo van uitersten past niet bij mij."

In tegenstelling tot vele collega's, waaronder Lewis Hamilton, houdt Vettel zich dan ook niet zelf bezig met social media: "Natuurlijk gebruik ik nu wel een smartphone, maar ik zou zonder kunnen. Ik lees niet alles gelijk. Als je me gelijk wilt spreken, kun je me bellen. Binnen een minuut kan ik meer zeggen dan schrijven in tien minuten."

Niet voor niets gebruikte Vettel tot vorig jaar nog een Nokia 6110 uit 1997. Maar: "Emails lezen op je telefoon is toch wel gemakkelijk. Maar daarin zit ook het gevaar, anders ben je steeds met dat ding tijd aan het verspillen. We zijn gewend dat je dankzij de digitale wereld alles kunt doen. Maar ik vraag me af of we dag echt nodig hebben. Ik was trots geweest als ik tóch aan die Nokia had kunnen vasthouden."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"