Vettel: 'Had nooit gedacht succesvol te zijn in Formule 1'

20 aug. 2018 18:00 Jan van der Burgt 2 reacties
Sebastian Vettel is met vier wereldtitels één van meest succesvolle rijders uit de geschiedenis van de Formule 1. Het vertrouwen dat hij echt iets kon bereiken in de autosport kwam echter pas laat bij de Duitser.

Zijn vier wereldtitels, 51 overwinningen en 55 polepositions spreken voor zich. Sebastian Vettel is een hele grote jongen in de Formule 1. Toch wilde hij lange tijd zelf niet inzien wat voor potentieel er in hem schuilde.

"Toen ik in de diverse juniorklassen opgroeide, kwam het besef dat ik daadwerkelijk succesvol kon zijn eigenlijk pas heel laat", zo onthult Sebastian Vettel in gesprek met F1.com.

In zekere zin durfde hij ook niet hardop over succes in de Formule 1 te dromen, bang om de focus op het hier en nu te verliezen: "Ik hield me bezig met dat wat ik op dat moment geacht werd te doen. Ik werkte echt stap voor stap naar de Formule 1 toe."

Zelfs toen Vettel een plekje in de Formule 1 vond, wist hij niet zeker of hij daar thuishoorde: "Pas na een paar jaar en enkele overwinningen realiseerde ik me dat ik echt carrière kon maken. Daarvoor vond ik carrière altijd maar een vies woord."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen