Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Hamilton verdient alle credits voor poleposition-rondje'

Lewis Hamilton reed naar een fabuleuze poleposition bij de Grand Prix van Australië. De Brit reed het ronderecord aan flarden en was maar liefst zes tienden sneller dan de rest van het veld. Sebastian Vettel schrijft dat toe aan Hamilton en niet aan de kwalificatiemodus van de Mercedes-motor.

Sebastian Vettel denkt dat Ferrari ondanks de gewonnen seizoensopener in Australië verder weg zit van Mercedes dan in dezelfde fase van het vorige seizoen. De kwalificatiemodus van Mercedes lijkt heel sterk, maar daar zat hem voor wat betreft Lewis' pole-rondje volgens Vettel niet de belangrijkste winst. Hij geeft de credits voor het rondje waarmee Lewis Hamilton pole position wist te pakken aan de Brit. "Ik denk niet dat al die tijdwinst te maken had met de motor."

"Als je goed naar de kwalificatie kijkt, moet je concluderen dat Mercedes al snel was in Q1 en Q2, maar in Q3 gebeurde er wat. Ik weet niet precies wat, maar zijn laatste run was zijn enige vlekkeloze ronde. Lewis Hamilton verdient alle eer voor zijn poleposition-tijd, niet de kwalificatiemodus van de Mercedes." Vettel denkt zelfs dat de kwalificatiemodus in de Mercedes minder goed is dan vorig seizoen: "In Australië heeft Mercedes niets speciaals gedaan. Niets meer dan vorig jaar in ieder geval. Volgens mij gebruikten ze wel degelijk de kwalificatiemodus in Q3, maar dat was geen zeven tienden waard."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"