Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Vettel heeft beroerde seizoensstart: "Voel mij niet thuis in de auto"

Aston Martin pakte slechts een punt in Bahrein. Maar waar Lance Stroll nog in de top tien wist te eindigen, had Sebastian Vettel een van z'n beroerdste weekenden in zijn Formule 1-loopbaan. Hij legt uit wat er schort aan de wagen.

Vettel Aston Martin Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Sebastian kende met Aston Martin een dramatische start van het seizoen. Hij kwam Q1 niet door vanwege dubbele gele vlaggen, werd vijf plekken terug gezet op de grid doordat hij die gele vlaggen negeerde en finishte de race op een eenzame vijftiende plek op een ronde achterstand. De Duitser kijkt terug op de matige seizoensstart met zijn nieuwe team.

"Het is niet het weekend waar we naar op zoek waren, maar we hebben een hele boel dingen geleerd tijdens de race die we willen aanpakken", zegt hij tegen verzamelde media waaronder RacingNews365. "We zullen zien hoe snel we die (problemen, red.) kunnen oplossen, maar ik voel mij niet thuis in de auto. Er zijn veel dingen die niet goed gaan, dus ik kan mij niet echt op het rijden concentreren. We moeten ze aanpakken en proberen op te lossen."

Vettel denk dat Aston Martin nog lang niet op honderd procent van de potentie zit. Sterker nog, de Duitser geeft aan dat het nog niet eens aan de helft komt.

"Ik denk minder dan de helft, want er zijn nog zoveel dingen die het ritme verstoren en het moeilijk maken om aan te voelen wat ik nodig heb om snel te gaan. Er is dus nog veel te doen. Ik pas mij natuurlijk aan aan hoe de auto bestuurd wil worden, maar er zijn duidelijk heel veel dingen die bepaalde tegenstrijdigheden toevoegen die niet helpen. Ik hoop dat we veel daarvan heel snel kunnen oplossen."

Maar Vettel bestrijdt dat hij slecht in zijn vel zit. De viervoudig wereldkampioen gaat zeker niet bij de pakken neerzitten en bekijkt de huidige situatie van de positieve kant.

"Ja heel goed, ik voel mij heel erg goed. Natuurlijk vind ik het jammer dat we zo'n slecht openingsweekend hebben gehad, want Ik weet hoeveel voorbereiding er nodig is voor de start van het seizoen."

"Aan de andere kant kan het alleen maar beter. Zoals ik zei, we hebben een hele hoop geleerd dus er staat ons veel werk te wachten. Maar het is wat het is en we moeten het stap voor stap aanpakken. Het is waarschijnlijk niet de start van het seizoen zoals we hem wilden, maar ik denk dat er de komende races weer rust in de tent komt", aldus Vettel.

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1