Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

'Vettel heeft clausule in contract waarmee hij Ferrari vroegtijdig kan verlaten'

Het huwelijk tussen Sebastian Vettel en Ferrari is bezig aan haar vijfde jaar, maar echt gelukkig is de samenwerking tot op heden nog niet. Het is dan ook aanleiding tot speculatie omtrent de toekomst van de viervoudig wereldkampioen.

Sebastian Vettel kende bij Red Bull Racing grote successen voordat hij aan het einde van 2014 naar Ferrari verkaste. Daar is Vettel tot op heden nog lang niet zo succesvol als bij zijn voormalige werkgever. Vorig seizoen leek de Duitser lang uitzicht te hebben op het wereldkampioenschap, maar in de tweede seizoenshelft vielen de prestaties tegen.

Dit seizoen loopt alles vooralsnog eveneens niet volgens plan voor de Ferrari-coureur . Na twaalf races staat hij slechts op de vierde plek in het kampioenschap en bovendien wist hij nog geen race te winnen Vettel zou zich dan ook beraden over zijn toekomst.

Het Finse Turun Sanomat meent te weten dat Vettel een clausule in zijn contract, dat tot en met 2020 loopt, heeft staan waarmee hij Ferrari voortijdig kan verlaten in het geval hij in het kampioenschap niet bij de beste drie eindigt. Dit seizoen wordt de Duitser regelmatig in verband gebracht met een terugkeer op het oude Red Bull-nest, maar het lijkt erop dat die deur voor 2020 gesloten is.

Mogelijk is dat in 2021 anders, wanneer zowel het contract van Vettel als dat veel andere Formule 1-contracten afloopt. In combinatie met de nieuwe regels die in dat seizoen hun intrede doen, kan er mogelijk een grote stoelendans plaatsvinden.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team