© Ferrari

Nieuwsoverzicht

"Vettel heeft momenten waarop hij zijn verstand compleet verliest"

19 jul. 2018 09:30 René Oudman 0 reacties
In de meest recente podcast van het officiële Formule 1-kanaal mag Mark Webber zijn zegje doen. De 41-jarige Australiër doet van zich spreken: hij liet onder meer weten Schumacher een ‘paranoide perfectionist’ te vinden en niet gediend te zijn van de trucs die de Duitser af en toe in petto had. Ook voormalig teammaat Sebastian Vettel passeert de revue.

Webber erkent dat de viervoudig wereldkampioen, die in hun vijf seizoenen samen vijfmaal boven de Australiër eindigde in het eindklassement, bijzonder snel is. Toch, meent de negenvoudig Grand Prix-winnaar, is Vettel zeer gevoelig voor omstandigheden die buiten zijn macht liggen.

“Sebastian kan soms ineens furieus worden, helemaal gek gaan. Ik neem aan dat dat te maken heeft met het feit dat hij een aanvalsplan heeft, maar deze door het putje gaat. Goed voorbeeld: Safety Cars. In Abu Dhabi 2012 reden we achter de Safety Car waarop Vettel te graag weer wilde racen en een DRS-bordje doormidden reed. Azerbeidzjan vorig jaar is niemand vergeten”, refereert Webber aan het vreemde incident waarbij Vettel zijn Ferrari achter de SC tegen de Mercedes van Lewis Hamilton aan smeet.

“Het is bizar om te zien wat maximale focus en concentatie kan doen. Van pole winnen en de DRS-knop niet eens gebruiken was zijn signature punch, zijn kenmerkende manier. Seb was dodelijk vanaf de voorste startrij! Maar zodra er ook maar iets een beetje anders verliep, werd het lastiger.”

Webber haalt er een voorbeeld bij uit het begin van Vettels F1-carrière. “In Japan 2007 reden we achter de Safety Car. Het regende pijpenstelen, Hamilton reed aan de leiding voor mij en Seb. Ik reed in een Red Bull, die toen nog niet zo sterk was als nu. Seb zat nog in een Toro Rosso. Hamilton deed het rustig aan – erg rustig aan, waardoor ik besloot naast hem te rijden om hem aan te sporen het tempo op te voeren. Het eerstvolgende wat ik voel is een gigantische klap in mijn rug – Seb had zijn wagen vol in de achterkant van mijn bolide geboord…”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen