Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel hekelt beslissing F1: 'Zal niet goed voor de zaken zijn geweest'

Sebastian Vettel is niet blij met de keuze van de Formule 1 om geen 'We Race As One'-momenten meer te organiseren. De Duitser hoopt dat hij samen met andere coureurs nog steeds een statement kan maken.

De Formule 1 heeft er voor gekozen om dit jaar geen 'We Race As One'-momenten meer te organiseren. Vanaf het 2020-seizoen werden de coureurs voorafgaand aan de Grand Prix bij elkaar geroepen om een statement te maken. Iedere coureur kreeg een T-shirt met teksten als 'End Racism' of 'We race as one' erop. Daarnaast besloten sommige coureurs om te knielen. In 2022 is dit allemaal echter voorbij. F1-baas Stefano Domenicali maakte onlangs bekend dat deze momenten dit jaar niet meer georganiseerd zullen worden , ten ongenoegen van Sebastian Vettel. "Ik was een beetje verrast. Ik denk dat de problemen waar we aandacht voor vragen niet binnen twee jaar verdwenen zijn", zei de Duitser tegen verschillende media waaronder RacingNews365 . "Maar waarschijnlijk werd het te sterk uitgedragen voor de zakelijke kant", denkt Vettel.

Vettel blijft statement maken

De Aston Martin-coureur houdt zich de afgelopen jaren met meer bezig dan alleen racen. Zo bleef hij na de race in Silverstone achter om afval van bezoekers op te ruimen, droeg hij een regenboog T-shirt en mondkapje in Hongarije en maakte hij met kinderen al een bijenhotel in Oostenrijk. Vettel was dan ook een groot voorstander van het statement wat de Formule 1 de afgelopen twee jaar maakte voorafgaand aan elke Grand Prix. De Duitser wil nu zelf nog aandacht blijven vragen voor onderwerpen die hij belangrijk vindt en hoopt dat andere coureurs met hem meedoen. "Ik hoop dat we als coureurs bij elkaar kunnen komen en manier kunnen vinden om nog steeds uiting te geven aan onderwerpen die voor ons belangrijk zijn. Het kan waarschijnlijk niet alle coureurs iets schelen, maar ik denk dat er wel een paar zijn die er echt om geven. En het zou geweldig zijn om bij elkaar te kunnen komen", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden