Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel hekelt collega-coureurs: "Als ik een straf krijg, moet iedereen gestraft worden"

Sebastian Vettel was de pineut na de kwalificatie en kreeg een straf voor het in de weg rijden van Fernando Alonso. Hij irriteert zich na afloop aan het feit dat een handvol collega's de onderlinge afspraken aan hun laarzen lapten.

Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Aan het einde van Q2 was Fernando Alonso bezig aan een snelle ronde toen hij in de laatste bocht opeens Sebastian Vettel op zijn pad vond. De Duitser reed pontificaal in de weg en Alonso moest in de remmen, waardoor zijn ronde was verpest. Het kostte hem zelfs een plek in Q3 en waarschijnlijk een goede positie in de race.

Sebastian Vettel had na afloop wel degelijk door dat hij in de weg had gereden, maar wees naar zijn collega coureurs, die volgens hem in strijd met de onderlinge afspraken handelden tijdens de kwalificatie. Tijdens de coureursbriefing op vrijdagavond hadden de coureurs namelijk de potentiële gevaarlijke situatie in de desbetreffende bochten al besproken.

Toen werd er afgesproken om niet meer langzaam te rijden in bocht negen én tien, zoals uiteindelijk ook werd vermeld in de instructies van de wedstrijdleider, maar toch ging het tijdens de kwalificatie dus mis. Vettel vertelt.

"Ik keek in mijn spiegels en zag Fernando pas heel laat. Ik kreeg pas daarna de call via de radio dat hij er zat. Om eerlijk te zijn haalde iedereen me in terwijl we in de wachtrij stonden en iedereen ging langzaam rijden op het deel van het circuit waar we niet sloom mochten rijden."

"Ik weet dus niet wat ik anders had kunnen doen. Zelf ging ik al eerder langzaam rijden, maar toen haalde iedereen me in en gingen zij in de laatste twee bochten langzaam rijden. Het was dus een bijzondere situatie. Het spijt me voor Fernando, hij kon er niets aan doen, maar ik ben niet de enige die er bij betrokken was."

Het irriteert Vettel dat de coureurs tegen de afspraken ingingen. "Op vrijdag hebben we afgesproken dat we alleen af zouden remmen op het rechte stuk tussen bocht acht en negen en niet bij bocht negen en tien. Ik deed dat en dan haalt iedereen mij in en gaan ze pas op de rem staan in bocht negen en tien, terwijl we juist hadden afgesproken om dat niet te doen..."

"Als ik een straf krijg, dan zal iedereen een straf moeten krijgen", zo vond de viervoudig kampioen, die vervolgens als enige van het stel een straf kreeg. "Ik denk niet dat ik veel anders had kunnen doen. Ik keek uit voorzorg in mijn spiegels en ik ging meteen op het gas en brak mijn ronde af om hem voorbij te laten. Alonso deed niets fout, maar ik denk niet dat ik veel anders had kunnen doen", zo herhaalt hij tot slot.

Check hieronder de driver tracker van het moment in de kwalificatie. Daarop is te zien dat Vettel door meerdere coureurs werd ingehaald en uiteindelijk achterin de wachtrij belandde. Carlos Sainz en Valtteri Bottas wachtten wat langer dan anderen en daarom hing hen een straf boven het hoofd, die ze uiteindelijk niet kregen.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team