Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Het zicht is erg slecht met de cockpitsbescherming'

Tijdens de eerste vrije training voor de GP van Groot-Brittannië mocht Sebastian Vettel als eerste coureur 'the shield' testen. De nieuwe extra cockpitbescherming voor de Formule 1 coureurs. De FIA wil het systeem in 2018 invoeren, maar volgens Vettel moet er nog heel wat gebeuren.

" Vandaag mocht ik 'the shield' cockpitbescherming proberen. Het zicht is niet erg goed en ik denk dat dit is omdat er een bolling in het scherm zit." Na één rondje zocht Vettel de pits alweer op en werd het systeem van zijn Ferrari gehaald. " We hadden een testplan opgesteld, maar ik vond het maar niets. Ik kon erg weinig zien, maar ach.. het was wel grappig om er een keer mee te rijden.

Los van het zicht zijn er ook problemen met de aerodynamica, zo klaagde Vettel dat zijn hoofd naar voren werd gedrukt bij hogere snelheden. Een ander probleem is dat vuiligheid of regen voor problemen gaat zorgen. " In- en uitstappen is voor ons ook veel lastiger. Aan het uitstappen kan je nog wel wennen, maar instappen kost je meer tijd. Het systeem is gewoon niet mijn ding denk ik."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'