Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel hoopt dat F1-coureurs moed tonen na 'onzinnig' FIA-verbod

Sebastian Vettel heeft zijn reactie gegeven op het besluit van de FIA om strengere regels op te leggen aan coureurs die uitspraken doen over uiteenlopende onderwerpen.

Vettel Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Pool Image for Editorial Use

Sebastian Vettel hoopt dat de F1-coureurs 'moed tonen' na het besluit van de FIA om coureurs te verbieden om 'politieke, religieuze en persoonlijke statements' te maken.

De viervoudig wereldkampioen is de laatste prominente F1-figuur die zich uitspreekt tegen het besluit van de FIA om de vrijheid van coureurs met betrekking tot statements te beperken.

In zijn latere F1-jaren was Vettel een coureur die zijn status heeft gebruikt om gelijkheid en milieukwesties onder de aandacht te brengen. Tijdens de Race of Champions vroeg AutoBild Vettel naar zijn mening over de nieuwe FIA-regels:

Vettel antwoordde: "Ja, dat is een beetje onzin..."

Vettel hoopt dat coureurs voor hun mening uit blijven komen

"Ik denk dat het werkelijk belangrijk is om over sommige kwesties een standpunt in te nemen en we hebben de afgelopen jaren gezien dat steeds meer mensen een standpunt over bepaalde kwesties in hebben genomen. Het heeft weinig zin (voor de FIA, red.) om daar nu tegenin te gaan."

Terwijl Vettel vanwege zijn afwezigheid toegaf dat het voor hem gemakkelijk zou zijn om degenen binnen de F1-paddock aan te moedigen om een standpunt in te nemen, hoopt hij dat coureurs zich niet zouden laten ontmoedigen om op te komen voor hun mening.

"Ik ben er niet meer bij betrokken, dus natuurlijk kan ik nu van alles," vervolgde Vettel. "Maar natuurlijk hoop ik dat de jongens in de Formule 1 de moed blijven houden om voor hun mening uit te komen."

Ook interessant:

Coronel hoopt op lastiger seizoen voor Verstappen: "Vorig jaar te makkelijk"

Tom Coronel blikt tezamen met RacingNews365 vooruit op het nieuwe Formule 1-seizoen in 2023. Zo verwacht hij een lastiger jaar voor Max Verstappen, een sterk jaar van Nyck de Vries (mits AlphaTauri mee kan komen) en nog veel meer!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?