Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel hoopt op meer voor recordhouder Verstappen: "Alles minder dan dat is een teleurstelling"

Max Verstappen verbrak afgelopen weekend het record van Sebastian Vettel en Michael Schumacher door 14 Grand Prix-overwinningen in één seizoen te pakken. Vettel heeft niets dan lovende woorden over voor de Nederlander.

Door de overwinning van Max Verstappen in Mexico heeft hij het record verbroken van meeste Grand Prix-overwinningen in een seizoen. Dit seizoen stond hij maar liefst 14 keer op de hoogste trede van het podium terwijl het Wilhelmus werd gespeeld. Hij verbrak daarmee het oude record van F1-grootheden Sebastian Vettel en Michael Schumacher, die beide 13 Grands Prix wonnen in een seizoen. Vettel heeft na afloop van de race in Mexico niets anders dan lovende woorden over voor de coureur van Red Bull, het team waarmee ook hij toentertijd het record pakte. "Goed gedaan, hij heeft een geweldig seizoen gehad", begint Vettel tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Hopelijk heeft hij er 16 overwinningen van gemaakt aan het einde van het jaar. Alles minder dan dat zal een teleurstelling zijn", waarmee hij refereert naar de GP van Brazilië en de GP van Abu Dhabi die dit seizoen nog op de kalender staan.

Vettel is blij voor Red Bull en Verstappen

De Duitser vindt het niet erg dat zijn record is verbroken. Hij is alleen maar blij voor Verstappen en voor Red Bull. "Het is geweldig voor het team, ik ken daar nog een paar mensen dus ik ben erg blij voor hen en voor Max." Soms leek Verstappen met twee vingers in zijn neus een race te winnen, maar volgens Vettel is het moeilijker dan dat het eruit ziet. "Nee, zo makkelijk is dat niet. Ze hebben het momentum van vorig jaar meegenomen het nieuwe jaar in. De auto is dit jaar geweldig. Ze wonnen al races terwijl de auto zwaarder was dan alle andere auto's. Dus de auto is zeker goed, maar Max levert ook geweldig werk."

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media