Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel houdt schade in kwalificatie beperkt met P2

Sebastian Vettel kon tijdens de kwalificatie voor de GP van Amerika Hamilton niet afhouden van zijn 72e pole. De Duitser hield de schade met de tweede startplek echter beperkt en blijft voorlopig nog in de titelstrijd.

Sebastian Vettel weet wat hij moet doen in Amerika. Zoveel mogelijk de schade beperken ten opzichte van Lewis Hamilton. Een overwinning komt hem dan ook goed van pas. Of het zover komt, is nog even afwachten. Het gehele raceweekend in Amerika staat er al geen maat op de razendsnelle Hamilton. Ook in alle sessies tijdens de kwalificatie was de Brit veruit het snelste. De strijd om de pole werd dan ook geen moment spannend. Vettel maakte nog wel een hoop goed in zijn tweede run in Q3 maar kwam uiteindelijk drie tienden te kort. Na afloop oogde Vettel dan ook wel opgelucht dat hij in ieder geval de eerste startrij had bereikt.

"Het waren nogal lastige omstandigheden vandaag. De wind speelde op bepaalde delen van de baan een behoorlijk grote rol. Het was echt lastig om de auto onder controle te houden. Het was belangrijk om op de eerste startrij te komen en dat is gelukkig gelukt." "Ik kijk enorm uit naar de race want over het algemeen is onze racepace nog beter dan onze snelheid in de kwalificatie. Lewis heeft het echter ontzettend goed gedaan. Mijn complimenten aan hem!"

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'