Vettel houdt schade in kwalificatie beperkt met P2

22 okt. 2017 00:28 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel kon tijdens de kwalificatie voor de GP van Amerika Hamilton niet afhouden van zijn 72e pole. De Duitser hield de schade met de tweede startplek echter beperkt en blijft voorlopig nog in de titelstrijd.

Sebastian Vettel tevreden met P2 na moeizame kwalificatie

Sebastian Vettel weet wat hij moet doen in Amerika. Zoveel mogelijk de schade beperken ten opzichte van Lewis Hamilton. Een overwinning komt hem dan ook goed van pas. Of het zover komt, is nog even afwachten.

Het gehele raceweekend in Amerika staat er al geen maat op de razendsnelle Hamilton. Ook in alle sessies tijdens de kwalificatie was de Brit veruit het snelste. De strijd om de pole werd dan ook geen moment spannend. Vettel maakte nog wel een hoop goed in zijn tweede run in Q3 maar kwam uiteindelijk drie tienden te kort.

Na afloop oogde Vettel dan ook wel opgelucht dat hij in ieder geval de eerste startrij had bereikt.

"Het waren nogal lastige omstandigheden vandaag. De wind speelde op bepaalde delen van de baan een behoorlijk grote rol. Het was echt lastig om de auto onder controle te houden. Het was belangrijk om op de eerste startrij te komen en dat is gelukkig gelukt."

"Ik kijk enorm uit naar de race want over het algemeen is onze racepace nog beter dan onze snelheid in de kwalificatie. Lewis heeft het echter ontzettend goed gedaan. Mijn complimenten aan hem!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen