Vettel: 'Ik kan Lewis Hamilton verslaan'

11 aug. 2017 08:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Sebastian Vettel is de zomerstop in de Formule 1 ingegaan als de leider in het WK met een voorsprong van veertien punten op Hamilton. Beiden zijn goed voor in totaal zeven wereldtitels maar niet eerder kwam het tot een echt duel tussen deze twee kampioenen.

Vettel zag in Hamilton vanaf het begin al een groot Formule 1 coureur

Zowel Hamilton als Vettel gelden als twee van de grootste Formule 1 coureurs uit het huidige tijdperk. Al vanaf hun intrede in de autosport werden beiden gezien als een talent. Het tweetal kwam elkaar dan ook al op jonge leeftijd tegen in de kartsport.

In gesprek met zijn voormalige teamgenoot Mark Webber voor Channel 4 laat Vettel weten dat hij ontzettend veel respect heeft voor zijn rivaal.

"Ik herinner mij Lewis nog uit 1999. Hij eindigde toen als derde in het Europese Kart Kampioenschap. Het team waar ik toen voor reed, zei het toen al: 'die jongen komt er wel'."

Ook in de Formule 3 kwamen de heren elkaar tegen maar Vettel geeft eerlijk toe dat hij in die periode weinig kans maakte ten opzichte van Hamilton.

"Het was mijn eerste jaar in de Formule 3 en zijn tweede jaar en hij blies iedereen omver. Ik kreeg weinig kansen maar stond een paar keer naast hem op het podium."

"Natuurlijk kun je dan zeggen dat Lewis meer ervaring had doordat het zijn tweede jaar was, maar dat is niet helemaal eerlijk. Ongeacht de omstandigheden, hij stond er gewoon altijd en leverde. Je kunt een dag geluk hebben maar natuurlijk niet het hele jaar door."

Met nog slechts negen races te gaan, wordt het ongekend spannend wie dit jaar de wereldtitel pakt in de Formule 1. Vettel realiseert zich echter maar al te goed dat hij met een ongekend goede tegenstander te maken heeft.

"Lewis is extreem snel en ontzettend getalenteerd in alles wat hij doet. Ik denk niet dat het voor hem echt een uitdaging is om snel te racen of dat hij zich erg moet aanpassen aan lastige omstandigheden. Hij staat er gewoon maar hij is niet onverslaanbaar!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen