© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vettel: "Ik word niet graag vergeleken met Michael Schumacher"

15 dec. 2018 10:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Sebastian Vettel hoopt net als Michael Schumacher als Duitse coureur met Ferrari de Formule 1-titel te pakken. Toch wil hij liever niet met de recordkampioen vergeleken worden.

Michael Schumacher had er in dienst van Ferrari vijf jaar voor nodig om kampioen te worden met de Scuderia. Sebastian Vettel staat aan de vooravond van zijn vijfde seizoen voor Ferrari. Hij wordt er door Auto, Motor und Sport op gewezen dat hij op schema ligt om de successen van Schumacher binnen hetzelfde tijdsbestek te evenaren.

"Met dat verschil dat ik op dit punt al twee titels meer op mijn naam heb staan dan Michael destijds", voegt Vettel daar fijntjes aan toe. "Maar ik word liever niet met Schumacher vergeleken. Ik snap wel waar het vandaan komt, we zijn immers allebei Duits en begonnen bij Ferrari met vier titelloze jaren."

"Pas als ik daadwerkelijk volgend jaar die titel met Ferrari pak, mag je mij met recht met Michael Schumacher vergelijken. Vanaf dat moment neem ik ook genoegen met de helft van het aantal titels die Michael Schumacher met Ferrari bij elkaar reed."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen