Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "In 2018 hadden we dezelfde problemen als nu in Melbourne"

Sebastian Vettel ziet na de moeilijke start van het Formule 1-seizoen voor Ferrari gelijkenissen met vorig jaar. De Duitser denkt ook dat het geluk van de Scuderia binnenkort kan keren.

Tegenover de Italiaanse Corriere della Sera blikt Vettel nog eens terug op de eerste race van het seizoen, door deze te vergelijken met de problemen die het team vorig seizoen ervoer in Melbourne. "Het klopt dat we vorig jaar de race in Melbourne wisten te winnen. Wat echter niet veel mensen meer weten te herinneren, is dat we die race wonnen dankzij een Virtual Safety Car-situatie. We hadden in 2018 namelijk precies dezelfde problemen met de wagen als dit jaar. Vorig jaar wist het team die problemen voor de Grand Prix van Bahrein op te lossen en daardoor wonnen we ook daar de race."

Vettel vervolgt: "Dit jaar hoop ik dat het team wederom de juiste oplossingen weet te vinden voor aanvang van de volgende Grand Prix. Dat zal ook moeten, want de concurrentie zal niet op ons wachten. De voornaamste stappen die we moeten maken, hebben betrekking op meer grip en tractie. Dat waren onze voornaamste zwakke punten tijdens het afgelopen raceweekend."

Viaplay
x
Record Alonso pakt na jarenlang racen record van Schumacher af