Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel in conclaaf met familie over zijn Formule 1-toekomst

Sebastian Vettel geeft een update over zijn gedachtes wat betreft zijn toekomst bij Aston Martin in de Formule 1.

Na maanden van speculatie over wat Sebastian Vettel zou gaan doen, vertelt de Duitser dat hij de komende weken zal gebruiken om serieuzer na te denken over zijn toekomst in de Formule 1. Vettel's contract bij Aston Martin loopt eind dit seizoen af. De 35-jarige coureur reed met name achteraan in het veld, aangezien de groene bolide worstelt met performance. Aston Martin eindigde het 2021 seizoen op een schamele zevende plek in het constructeurskampioenschap en staat negende in het klassement van dit seizoen met 18 punten uit 11 races - op 3 punten na zijn deze allemaal gescoord door Vettel. Eerder dit seizoen verklaarde Aston Martin-teambaas Mike Krack dat het 'dom' zou zijn om de viervoudig wereldkampioen te laten gaan , maar het valt nog te bezien of Vettel een nieuw contract wil tekenen bij het F1-team.

"Ik wil strijden voor overwinningen, anders is het niet leuk"

Gevraagd naar een update over zijn toekomstplannen, bleef Vettel terughoudend, maar gaf hij aan dat een beslissing eerder vroeger dan later zal komen. "De beslissing moet nog steeds gemaakt worden, maar ik zal er de komende weken over nadenken", zei Vettel in een interview met het Duitse Sport1 . Op de vraag waar zijn beslissing vanaf hangt, voegde hij eraan toe: "Natuurlijk hangt het ook af van de richting waarin de auto zich ontwikkelt en hoeveel potentie ik in het team zie. Ik heb al meerdere malen benadrukt dat ik wil strijden voor punten, maar ook voor overwinningen; anders is het niet meer leuk." "Dus de komende weken zal ik samen met mijn familie moeten uitzoeken hoe realistisch mijn doelen zijn en hoeveel energie ik nog in me heb om samen met het team verder te groeien."

Zou Vettel verleid kunnen worden door een ander F1-team?

Vettel begon zijn F1-carrière bij BMW Sauber in 2007, waar hij eenmalig de plaats innam van de geblesseerde Robert Kubica. Hij was vervolgens voor een korte tijd coureur van Toro Rosso, maar promoveerde al snel naar het grote Red Bull en behaalde zijn vier wereldtitels. Vervolgens ging hij naar Ferrari waarin hij soms niet helemaal lekker uit de verf kwam. In 2021 ruilde Vettel Ferrari in voor Aston Martin als onderdeel van het ambitieuze vijfjarenplan van het Britse team om titels te winnen. Vettel laat weten dat racen voor een ander team niet in zijn gedachten zit. "Ik denk daar op dit moment niet aan. Aston Martin is mijn eerste prioriteit en het project dat ik vooruit wil helpen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'