Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Vettel informeerde volgens Marko naar Red Bull-zitje: "Niet bepaald aangenaam naast Verstappen"

Keert Sebastian Vettel ooit nog terug in de Formule 1? De Duitser lijkt er wel oren naar te hebben, maar Helmut Marko denkt te weten dat hij een andere kant op gaat. Hij lijkt de Duitse kampioen dan ook een 'nee' te hebben verkocht toen hij bij Red Bull aanklopte.

Vettel Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Naast Verstappen zou dat bepaald niet aangenaam zijn

In een uitgebreid interview met het Duitse Formel1 stipt men de kwestie Sebastian Vettel in een rondje 'ja/nee' als volgt aan: 'Is een comeback van hem hem een goed idee'. Helmut Marko pareert die vraag: "Een comeback waar precies?"

Vervolgens komt de vraag op tafel te liggen of Sebastian Vettel op enig moment heeft gevraagd of er wellicht bij Red Bull plaats zou zijn voor hem. "Als ik goed geïnformeerd ben, lijkt hij richting Porsche en het langeafstandsracen toe te bewegen."

"Ik denk dat dat voor hem een hele mooie stap zou zijn", zo vervolgt de teamadviseur, om vervolgens terug te komen op de oorspronkelijke vraag. "Bij ons heeft hij herhaaldelijk navraag gedaan (over mogelijke kansen, red.), maar om dan naast Max Verstappen te rijden zou voor hem denk ik bepaald niet aangenaam zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap