© Ferrari

Nieuwsoverzicht

"Vettel is een slachtoffer, geen schuldige"

In de ogen van voormalig Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone heeft niet Sebastian Vettel zelf zijn titelkansen verspeeld, maar zijn werkgever Ferrari.

In gesprek met het Duitse Auto Bild schijnt Bernie Ecclestone zijn licht over de titelstrijd van 2018 en de rol van Sebastian Vettel daarin: "Vettel was niet de oorzaak van het mislopen van de titel, dat was Ferrari. Hij is dan ook een slachtoffer en geen schuldige."

Waar Ferrari dan de mist in is gegaan? "Na het overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne lijkt Ferrari in oude gewoonten te zijn vervallen. Een sterke hand ontbrak en chaos regeerde. Er werd strategisch geblunderd, waardoor men van buitenaf de indruk kreeg dat men meer voor de kansen van Kimi Raikkonen ging."

Door allerlei redenen ontbrak het aan steun voor Vettel, die de Duitser zo hard nodig had in de jacht op zijn vijfde wereldtitel en zijn eerste in dienst van de Scuderia: "Als Ferrari Vettel had gesteund zoals Mercedes Lewis Hamilton steunde, had hij ook kampioen kunnen worden", weet Ecclestone.

"Een team moet zijn rijders, ongeacht de situatie, voor de volle honderd procent blijven steunen. Mercedes slaagde daarin, Ferrari helaas niet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen