Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Vettel is een slachtoffer, geen schuldige"

In de ogen van voormalig Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone heeft niet Sebastian Vettel zelf zijn titelkansen verspeeld, maar zijn werkgever Ferrari.

In gesprek met het Duitse Auto Bild schijnt Bernie Ecclestone zijn licht over de titelstrijd van 2018 en de rol van Sebastian Vettel daarin: "Vettel was niet de oorzaak van het mislopen van de titel, dat was Ferrari. Hij is dan ook een slachtoffer en geen schuldige."

Waar Ferrari dan de mist in is gegaan? "Na het overlijden van Ferrari-president Sergio Marchionne lijkt Ferrari in oude gewoonten te zijn vervallen. Een sterke hand ontbrak en chaos regeerde. Er werd strategisch geblunderd, waardoor men van buitenaf de indruk kreeg dat men meer voor de kansen van Kimi Raikkonen ging." Door allerlei redenen ontbrak het aan steun voor Vettel, die de Duitser zo hard nodig had in de jacht op zijn vijfde wereldtitel en zijn eerste in dienst van de Scuderia: "Als Ferrari Vettel had gesteund zoals Mercedes Lewis Hamilton steunde, had hij ook kampioen kunnen worden", weet Ecclestone. "Een team moet zijn rijders, ongeacht de situatie, voor de volle honderd procent blijven steunen. Mercedes slaagde daarin, Ferrari helaas niet."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"