Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel kan F1-comeback niet uitsluiten: "Uiteindelijk kwamen ze allemaal terug"

Sebastian Vettel's Formule 1-carrière zit er al enige tijd definitief op. Of toch niet? Nee hoor, want een comeback kán hij niet uitsluiten. Hij wijst hierbij naar andere wereldkampioenen, die allemaal terugkeerden naar de koningsklasse.

SI202309080846
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na het seizoen van 2022 zette Sebastian Vettel een punt achter zijn Formule 1-carrière. De viervoudig wereldkampioen sloot zijn periode in de koningsklasse af bij (het toen nog minder competitieve) Aston Martin om zich te focussen op andere dingen in het leven, zoals zijn familie en zijn hart voor duurzaamheid en de planeet.

Toch is een comeback naar de Formule 1 niet helemaal uitgesloten. Als door Sky Sports wordt gevraagd aan Vettel of hij nog terugkeert op de F1-grid, reageert hij: "Ik kan daar geen nee op antwoorden, want je weet het maar nooit."

Voormalig coureur Martin Brundle attendeert Vettel er op dat een groot deel van de F1-grootheden uiteindelijk is teruggekeerd naar de koningsklasse. "Dit is zoiets dat als je het ze had gevraagd, ze 'nee' hadden geantwoord. Misschien dat sommigen 'ik weet het niet' hadden gezegd, maar uiteindelijk kwamen ze allemaal terug. Ik kan het dus niet uitsluiten."

Vettel: 'Misschien denk ik er over na'

De voormalig Red Bull- en Ferrari-coureur heeft natuurlijk niet eindeloos de tijd om te beslissen of hij wil terugkeren naar de Formule 1. "Het ligt er ook echt aan wanneer en natuurlijk kan dat niet voor altijd blijven. Je bent 36, dus je gaat niet zeggen 'ja, over tien jaar'. Misschien denk ik er over een tijdje aan, maar het spookt nu nog niet rond in m'n hoofd."

"Ik geniet ook van het idee dat ik nog wel kijk wat ik ga doen. Dat is de grootste uitdaging voor alle coureurs, sportmannen en sportvrouwen: wat ga je na je carrière doen? Normaal gesproken ben je 30-35 of 40-45 tegen die tijd. En dan wat? Je hebt nog lang te gaan in je leven en zelfs al race je niet, zoek je de limiet niet meer op in de snelste auto's ter wereld, kan je nog steeds geweldige dingen doen."

Maar of Vettel fit genoeg is om zo weer plaats te nemen achter het stuur van een F1-bolide? "Ja, maar alleen omdat ik dat wil. Niet omdat ik een comeback voorbereid of als invaller ga spelen. Ik denk alleen dat mijn nek nog niet helemaal bijgebeend is, maar de rest is best goed!"

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

25 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in