Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

"Vettel kan naast Hamilton bij Mercedes misschien een 'Rosbergje' doen"

Sebastian Vettel zit op het moment van schrijven zonder contract voor 2021. Er wordt gefluisterd dat hij 'all in' wil gaan en inzet op een plekje bij Mercedes, of anders zijn F1-helm aan de wilgen hangt. Wat Michael Bleekemolen betreft is Mercedes niet eens zo'n gekke optie.

Hamilton Vettel Canada 2019
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Sebastian Vettel trekt in 2020 voor het laatste de rode overall van Ferrari aan. Voor 2021 zal hij op zoek moeten gaan naar een nieuwe werkgever, waarbij naar verluidt alleen Mercedes hem echt kan bekoren. Voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen acht een move naar Mercedes zeker niet ondenkbaar.

"Ik denk dat dat wel iets is wat de Duitsers (van Mercedes, red.) kunnen zien zitten", aldus Bleekemolen in gesprek met RacingNews365. In het verleden liet hij zich weleens eens kritisch uit over Vettel, maar hij benadrukt dat niets onmogelijk is in de Formule 1.

"Sebastian Vettel kan natuurlijk echt wel wat. Die heeft races en kampioenschappen gewonnen, alleen de afgelopen jaren maakte hij veel te veel fouten op pijnlijke momenten. Maar misschien kan hij als alles meezit bij Mercedes doen wat Nico Rosberg in 2016 deed en alsnog een titel afsnoepen van Hamilton.”

Vettel wordt opgevolgd bij Ferrari door Carlos Sainz. Een goede move voor de Spanjaard, zo oordeelt de nog altijd racende zeventigjarige. Hij denkt niet dat Carlos Sainz bij voorbaat op het tweede plan wordt gezet: "In beginsel rijden ze natuurlijk met het zelfde materiaal. Ze kunnen natuurlijk altijd wat proberen met strategieën en dergelijken, maar misschien kijken ze eerst even de kat uit de boom."

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco