Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel kan wel leven met het uitstel van de nieuwe F1-regels

Ferrari hoopte in het begin van het jaar al met Sebastian Vettel aan tafel te kunnen zitten om zijn contract te verlengen. Door de coronacrisis staat dat geplande gesprek logischerwijs in de wacht. De viervoudig wereldkampioen weet door de crisis echter dat hij graag door wil gaan met racen.

Sebastian Vettel zit de coronacrisis uit in zijn huis in Zwitserland. Daar verblijft de Duitser met zijn gezin en probeert hij contact te onderhouden met zijn vrienden en familie: "Het is een tijd van reflecteren en tegelijkertijd kan ik veel tijd door brengen met mijn gezin. Die zie ik gedurende het seizoen maar heel weinig, dus voor mij is het fijn om bij hen te zijn. Toch mis ik het racen enorm, maar dat geldt ook voor naar de kapper gaan", aldus de altijd grappende Vettel tegenover de Italiaanse media.

"Helaas zullen we voorlopig nog niet kunnen racen en moeten we dus geduld hebben. Daarom zal ik op dit moment ook nog niet mijn contract verlengen, die besprekingen zullen later plaatsvinden. Er zijn op dit moment andere dingen waaraan gewerkt moet worden. Voorheen verlengde ik het contract telkens met drie jaar bij Ferrari, maar ik weet nog niet hoe we het deze keer zullen invullen. Ik voel me in ieder geval nog niet oud!"

De voormalig Red Bull-rijder liet daarnaast nogmaals weten dat Ferrari de zaken nog niet op orde had toen men aan het Melbourne-weekend zou beginnen. "Ik vond het jammer dat we niet in Australië konden rijden, ook al hadden we niet de snelste wagen. Het blijft toch altijd een speciale race daar in Melbourne, waarbij van alles mogelijk is.

"Overigens denk ik wel dat men de juiste beslissing heeft genomen om ook volgend jaar met de wagens van dit seizoen te rijden. Ondanks dat ik er naar uit keek om met nieuwe bolides te gaan rijden, is het wel zo dat de huidige wagens veel sneller zijn. Wat dat betreft is het dus prima om in de huidige wagens te blijven rijden", aldus de viervoudig wereldkampioen.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco