Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel keert met Porsche terug in de autosport

Mooi nieuws voor Sebastian Vettel. De Duitser gaat een hypercar van Porsche testen om Penske Motorsport voor te bereiden op de 24 uur van Le Mans.

Vettel Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het bleef als het om autosport gaat een tijdje stil rond Sebastian Vettel. De Duitser hing eind 2022 zijn helm aan de wilgen en beëindigde zo een succesvolle Formule 1-carrière. Vettel won vier wereldtitels met Red Bull en reed verder ook nog Grands Prix voor BMW Sauber, Toro Rosso, Ferrari en Aston Martin.

De laatste tijd staken geruchten over een terugkeer in de autosport de kop op. Vettel gaf namelijk zelf aan dat het Formule 1-boek nog niet definitief gesloten was, waardoor hij automatisch ook in verband werd gebracht met het vrijgekomen Mercedes-stoeltje. Concreet gebeurde er echter nog niets.

Nu keert Vettel ook daadwerkelijk terug in de autosport, al gaat het tot nu toe alleen om een test voor Penske Motorsport. Hij neemt plaats in een Porsche 963 Hypercar en gaat het team helpen met de voorbereidingen op de 24 uur van Le Mans. De test duurt 36 uur en vindt plaats in Spanje. Voor het zover is, legde hij eerst al wat verkennende meters af op Porsche's eigen testcircuit in Weissach. Het stoeltje is in ieder geval al geschuimd!

Vettel heeft zin in de tests. "Ik kijk ernaar uit om de Porsche 963 te testen. Ik heb al de kans gekregen om de auto te voelen tijdens een testrit in Weissach. Ik heb altijd andere raceseries gevolgd en mijn nieuwsgierigheid naar endurance-evenementen moedigde me aan om het gewoon eens te proberen. Ik kijk uit naar mijn tijd achter het stuur. Het zal zeker wennen zijn, maar iedereen in het team is heel open en helpt me. Dit wordt een nieuwe ervaring voor mij."

Heeft Vettel inmiddels al toekomstplannen? "We zullen zien wat er verder gebeurt. Op dit moment zijn er geen concrete plannen voor de toekomst."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China