Vettel komt met schrik vrij na stuurfout in Parabolica

31 aug. 2018 18:15 René Oudman 0 reacties
Even leek zijn tweede vrije training er voortijdig op te zitten, maar Sebastian Vettel bleek het geluk op de vrijdag voor de Grand Prix van Italië aan zijn zijde te hebben. De Duitser gleed achterstevoren de grindbak in bij de razendsnelle Parabolica-bocht en toucheerde zelfs de afrastering, maar kon wonder boven wonder het grind verlaten om zijn weg te vervolgen. Vettel besloot de tweede oefensessie uiteindelijk als snelste.

De tweede sessie van de dag was allesbepalend voor Vettel, die in de ochtendtraining maar vier rondjes had kunnen rijden. Daarna moest de Duitser uitstappen omdat zijn Ferrari had te kampen met een hydraulisch probleem.

"Vanochtend hebben we wat tijd verloren", spreekt Vettel na afloop van de eerste dag op het Autodromo Nazionale Monza. "We zullen morgen zien of het nat is, of dat het droog blijft. Alles was in ieder geval oke. De balans was goed, het kan nog iets beter. Als je maar één sessie hebt is alles lastig. De auto heeft het goed gedaan, maar ik was niet helemaal tevreden. Het is al met al prima gegaan, gezien de tijd die we hadden."

Over zijn glijpartij is Vettel eerlijk. "Ik heb teveel gepusht, misschien iets teveel geprobeerd en toen raakte ik de achterkant kwijt. Als je deze bocht goed aanvalt is het een ontzettend vette knik, maar ik deed even iets niet helemaal goed. Gelukkig was de auto niet beschadigd."

Vettel schreef de Italiaanse Grand Prix al drie keer op zijn naam, maar deed dat nog nooit achter het stuur van een Ferrari. Een tweede plaats in 2015 was zijn beste resultaat in een bolide van de Scuderia.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen