Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel: "Kon Verstappen prima achter me houden"

Sebastian Vettel kan niet anders dan genoegen nemen met de derde plek na de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Duitser stelt na afloop van de verloren race tegen Mercedes dat hij in die wedstrijd wel een maatje te groot was voor Max Verstappen.

Vettel 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Sebastian Vettel finishte de race als derde, ondanks toenadering door Max Verstappen na de pitstops in de Grand Prix van Azerbeidzjan.

"De eerste stint verliep beroerd, ik kreeg de banden niet goed aan de gang", aldus de Ferrari-coureur na de finish. "Ik kreeg gewoon niet het vertrouwen. Daarna was ik wel verbaasd over het tempo op de medium-banden, dat ging prima tot het einde van de race."

Vettel kon geen vuist maken richting Mercedes, maar wist wel de Nederlander van Red Bull te baas te zien: "Ik kon Max goed achter me houden, ook toen hij dichterbij kwam had ik genoeg tempo daarvoor."

Volgens de Duitser moet Ferrari hard aan de bak om te zorgen dat het snel beter gaat in de strijd met Mercedes: "Er ligt nog genoeg werk voor ons, nu moeten we vooral maximaliseren. Hopelijk gaat het de volgende race in Barcelona zo goed als in de wintertests. We zijn nu niet de favoriet, maar hebben wel goede energie. We kunnen een goed weekend gebruiken als we het tij willen keren."

Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"