Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel krijgt unieke en peperdure eigen Aston Martin-simulator in huis

Sebastian Vettel heeft vanaf heden een hele mooie simulator thuis. Een Aston Martin-simulator, gemaakt van het chassis van zijn vorige F1-bolide. Zo kan hij zich thuis voorbereiden op alle races.

De AMR21 was de Formule 1-bolide waarmee Sebastian Vettel tijdens zijn eerste seizoen voor Aston Martin mocht rijden. Hij scoorde er een mooie tweede plek mee tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan en ook in Hongarije kwam hij als tweede over de meet, al werd hij later gediskwalificeerd.

Simulator

Als relatiegeschenk heeft hij nu van Aston Martin een state-of-the-art simulator gekregen, waarvan het uiterlijk gebaseerd is op het chassis van zijn vorige bolide. Vorig jaar had Vettel zo nu en dan problemen om in Groot-Brittannië minuten te maken in de sim, waarna zijn team en hij met een plan kwamen. Ze bouwden een simulator die nu bij hem thuis is afgeleverd, waarop hij zich bekend kan maken op de (nieuwe) Formule 1-circuits. De sim bevat onderdelen die ook daadwerkelijk op zijn bolide zaten vorig jaar en heeft zijn eigen F1-stoeltje. De sim is daadwerkelijk ontwikkeld door dezelfde persoon die de sim in de fabriek heeft ontwikkeld en het proces begon een jaar geleden! Volgens Aston Martin kan de viervoudig kampioen nu zelf zijn eigen simsessies plannen en zich zo voorbereiden op alle Grands Prix. De renstal meent dat dit maar weer laat zien hoe toegewijd de Duitser is om het maximale uit zichzelf te halen.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"