© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel legt uit waar hij het kampioenschap verloor

30 okt. 2018 13:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Sebastian Vettel heeft na de Grand Prix van Mexico e en boekje opengedaan over waar hij dacht dat voor hem het omslagpunt lag in het kampioenschap.

Het is dezelfde vraag die hij door David Coutlhard voorgelegd kreeg nadat hij uit zijn Ferrari was gestapt na de Grand Prix van Mexico. Hij had net de titel verloren en vond het belangrijker om Lewis Hamilton te feliciteren dan dat hij 'on te spot' die bewuste vraag zou beantwoorden.

Later krijgt Vettel dezelfde vraag opnieuw voorgelegd en dit keer klinkt er wel een antwoord. Op vraag of dat moment in ofwel Duitsland (Vettel schoof in de regen als leider de grindbak in), ofwel Italië (Vettel spinde in een aanval op Hamilton) lag, antwoordt de Duitser: "Geen van beide."

"Voor mij persoonlijk is het vanaf de Grand Prix van Singapore bergafwaarts gegaan. Sindsdien hadden we een paar races lang niet meer de snelheid om Mercedes te kunnen volgen."

Overigens wil de Ferrari-coureur niet enkel het verlies van de titel aan de verminderde resultaten van de Scuderia wijten. Vettel durft ook in de spiegel te kijken: "Het mag duidelijk zijn dat ik ook zelf de nodige fouten heb gemaakt, wat de zaken geen goed deed."

"Mijn schuiver in Duitsland was natuurlijk de meest kostbare fout, maar ik maak mezelf over dat bewuste incident niet teveel verwijten. Ik heb grotere blunders begaan in mijn carrière. Als je pusht, push je soms iets te hard. Het hoort bij racen, en dat hoofdstuk heb ik afgesloten."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen