Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel legt uit waarom hij wereldberoemde teamorder 'multi 21' negeerde

In 2013 negeerde Sebastian Vettel in Maleisië opzichtig de teamorder van Red Bull om achter Mark Webber te blijven rijden. Hij won de race en ontnam Webber zijn enige kans op de overwinning dat jaar.

Spijt van zijn actie van toen heeft hij nooit gehad. Ook vijf jaar later niet: " We waren even snel in die race, maar ik had mijn race zo opgebouwd dat ik kon aanvallen in de slotfase. Dat mocht uiteindelijk niet, maar ik vond dat dat niet klopte" , zo doet Vettel zijn verhaal tegenover Bild am Sonntag . Bovendien had Webber hem ook nog nooit op soortgelijke wijze geholpen, zelfs niet toen het om de wk-titel ging, zo herinnert Vettel zich: "Waarom zou ik braaf doen wat me werd opgedragen, terwijl mijn teamgenoot mij ook nog nooit had geholpen?"

Sebastian Vettel bood na afloop van de race zijn excuses aan aan Webber, maar voegde daar direct aan toe dat hij zijn actie gerechtvaardigd vond: "Ik sta achter mijn keuzes, omdat je de overwinning in mijn ogen niet verdiende." Mark Webber zei na het seizoen 2013 de sport vaarwel en kan tegenwoordig prima met Vettel door één deur: "Vandaag de dag begrijpen we elkaar veel beter" , aldus de Duitser.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"