Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel keert terug in F1 met historische auto

Sebastian Vettel maakt zijn rentree in de F1 tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. De viervoudig wereldkampioen zal op zondag een speciale demo geven in een historische McLaren van zijn idool Ayrton Senna.

Vettel Porsche test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Juergen Tap / Hoch Zwei / Porsche

Sebastian Vettel keert, tijdelijk, terug in de F1 tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna volgende maand, waar de viervoudig wereldkampioen de historische McLaren MP4/8 van Ayrton Senna zal besturen. De demo zal een eerbetoon zijn van de Duitser aan zijn idool. De Braziliaan overleed op 1 mei 1994 tijdens een verschrikkelijke crash op het circuit in Imola.

Senna reed in 1993 in de McLaren MP4/8, voordat hij overstapte naar Williams. Vettel zal aanwezig zijn tijdens de GP van Emilia-Romagna, die op 17-19 mei wordt gehouden op het circuit van Imola, om zijn respect te betuigen. "Ayrton Senna was niet alleen een coureur die ik zeer waardeerde omdat hij een van de beste was die de racerij ooit heeft gezien, maar ook een man met een groot mededogen," vertelt Vettel op zijn eigen Instagram-account.

"Het is 30 jaar geleden sinds zijn ongeluk en ik wil graag hulde brengen aan Ayrton. Ik zal in Imola zijn voor de Grand Prix om in zijn auto, de McLaren MP4/8, te rijden. Ik hoop jullie te zien op zondag 19 mei." De viervoudig wereldkampioen stapte eind 2022 uit de racerij, maar reed onlangs een test voor het Hypercar-programma van Porsche. Het is voor het eerst sinds zijn pensioen dat Vettel weer in een F1-auto stapt.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"