Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Vettel maakt zich niet druk na bewogen eerste testweek voor Ferrari

Voor Sebastian Vettel en Ferrari was het op het eerste oog niet bepaald een succesvolle eerste testweek, maar volgens de Duitser is er absoluut geen man over boord.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Dat vertelt Sebastian Vettel tenminste voor de microfoon van onder andere RacingNews365, als hij wordt gevraagd naar het verloop van de eerste testweek. De Ferrari-coureur bungelde qua aantal afgelegde ronden ergens in de onderste regionen van het veld, met een totaalaantal van 173, precies honderd minder dan grote rivaal Lewis Hamilton.

Een van de grote boosdoeners die er mede voor zorgde dat het aantal relatief laag was, was de Ferrari-motor achterin de SF1000, die op vrijdag de geest gaf en moest worden vervangen. Toch zorgde dat, plus het gebrek aan snelle rondetijden, bij de viervoudig wereldkampioen niet voor een bezorgde blik.

"In het algemeen denk dat de auto goed aanvoelt. We hebben zoveel gedaan als we konden en het gehele geplande programma hebben we tijdens de eerste testweek gewoon af kunnen werken. Tot nu toe voelt het prima", erkent de Duitser, voordat hij verder ingaat op zijn nieuwe Ferrari SF1000.

"We hebben meer downforce dan afgelopen seizoen, het is zeker een verbetering vergeleken met de SF90, maar of het genoeg is? Dat zullen we zien. We zijn er in ieder geval nog lang niet, maar nu ik al wat ronden heb kunnen rijden, merk ik de nieuwe karakteristieken van de auto, die op bepaalde plekken gewoon beter aanvoelt", aldus de Ferrari-coureur.

1 reactie