Vettel: "Mercedes werkte goed samen, niks tegen te beginnen"

30 sep. 2018 15:15 Jan van der Burgt 1 reacties
Sebastian Vettel zag met de derde plaats het zicht op de wereldtitel weer een beetje vertroebelen. Hij kon geen vuist maken tegen Mercedes, waar men volgens de Duitser goed samenwerkte.

Dat samenwerken begon volgens Sebastian Vettel al bij de start: "Ik kon nergens heen", zo laat hij in gesprek met Paul di Resta weten. "Ze gunden me ook geen slipstream, maar met een verrassend goede outlap wisten we Lewis Hamilton na de pitstop alsnog te pakken."

Na die pistop reed Hamilton het gat snel dicht, maar Vettel wilde hem in bocht twee niet zomaar voorbij laten: "Valtteri Bottas viel voor me wat terug, waardoor ik ook wat verloor. Ik hield Lewis in eerste instantie nog wel af, maar toen was ik hem kwijt. Hij bleek aan de buitenkant te zitten in de lange doordraaier, waarop ik voor de volgende bocht ruimte moest geven om het fair te houden."

Daarna was de race in feite een gelopen zaak. Sebastian Vettel kon aanhaken, maar niet aanvallen: "Iedereen reed ongeveer dezelfde pace, waarbij wij iets beter met de banden om leken te gaan. Ik probeerde druk uit te oefenen op Bottas, maar kwam uiteindelijk niet dichtbij genoeg."

"Valtteri Bottas leek zich opnieuw iets terug te laten vallen, waar ik eigenlijk wel blij mee was, omdat ik hoopte op een DRS. Zo ver kwam het echter niet. Uiteindelijk reden we een goede race, waarin we dichtbij Mercedes zaten, maar dit is niet het resultaat waar we naar op zoek waren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen