Vettel: 'Michael Schumacher evenaren is geen doel op zich'

21 aug. 2018 09:30 Jan van der Burgt 0 reacties
Van Sebastian Vettel wordt vaak gedacht dat hij zich wil spiegelen aan landgenoot, vriend en mentor Michael Schumacher. Toch vormen de successen van 'der Rekordmeister' geen extra drijfveer voor Vettel.

Sebastian Vettel vertelt in een openhartig interview met F1.com dat hoewel het tegendeel vaak gedacht wordt, hij zich niet wil spiegelen aan Michael Schumacher.

"Mensen denken vaak dat ik na mijn successen met Red Bull een nieuwe uitdaging bij Ferrari ben aangegaan, omdat Michael Schumacher dat in het verleden ook heeft gedaan. Natuurlijk, als ik in de buurt kom van zijn records zou dat geweldig zijn, maar dit is een andere tijd. Het verleden zou geen drijfveer moeten zijn voor de toekomst."

Sebastian Vettel is er zelf de man niet naar zich te vergelijken met Michael Schumacher, maar anderen doen dat wel. Zo wordt vaak gesteld dat de manier waarop hij een team om zich heen weet te motiveren doet denken aan de manier waarop 'Schumi' zijn team achter zich wist te scharen.

"Ach, ik probeer me gewoon zoveel mogelijk op te stellen als één van de jongens, zonder mezelf boven de rest te plaatsen. In die rol probeer ik het team verder te helpen. De rol die een coureur buiten de cockpit inneemt binnen het team is immers super belangrijk."

Volgens Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso met wie Vettel in de beginjaren van zijn carrière samenwerkte, weet Vettel als geen ander hoe belangrijk het is om het team te vriend te houden:

"Het is niet altijd nodig om dag in dag uit aan dezelfde eettafel als de monteurs plaats te nemen, maar Sebastian begrijpt als geen ander hoe hij zijn monteurs moet benaderen. He begroet ze bijvoorbeeld één voor één in de ochtend en bedankt ze na afloop van de race allemaal weer."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen