Vettel: "Missie bij Ferrari nog niet geslaagd en dat is wel de bedoeling"

08 nov. 2018 16:01 René Oudman 0 reacties
Voor het tweede achtereenvolgende seizoen zal Sebastian Vettel als tweede in het wereldkampioenschap eindigen, voor het tweede achtereenvolgende seizoen ziet de Duitse Ferrari-coureur Lewis Hamilton aan het einde van het jaar voor zich in de strijd om de titel.

Waar het rijderskampioenschap Vettel in 2017 vooral vanwege mechanische problemen leek te ontglippen, daar lijkt de Duitser dit jaar meer aan zichzelf te kunnen wijten. Meermaals gooide de Ferrari-coureur dure punten weg.

“Mijn missie hier is nog niet geslaagd en dat is wel de bedoeling", spreekt Vettel voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië. "Ik wil het wereldkampioenschap winnen voor Ferrari, dat is door de recente teleurstelling niet ineens veranderd", refereert de Duitser aan de GP van Mexico, waarin Hamilton zijn vijfde titel veroverde. "Natuurlijk viel het zwaar in Mexico, de winter zal waarschijnlijk ook niet heel eenvoudig worden."

"Opgeven is echter nooit een optie", meent de viervoudig wereldkampioen. "Dit is nu de derde keer dat ik mezelf terugvind op de tweede plaats (na 2009 en 2017) en waarschijnlijk was 2009 het moeilijkste van die drie momenten. Toen was ik immers nog nooit wereldkampioen geworden en wist ik niet of ik ooit weer een kans zou krijgen. Ik heb hard gewerkt en ik ben overtuigd dat er nog een kans zal komen, maar je kan de toekomst nooit voorspellen.”

Vettel werd in 2010, 2011, 2012 én 2013 wereldkampioen Formule 1. Elk van de vier titels werd behaald in dienst van Red Bull Racing.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen