"Vettel moet vechten voor zijn plek als eerste rijder bij Ferrari"

Na vier seizoenen samen met Kimi Raikkonen de dienst te hebben uitgemaakt voor Ferrari, krijgt Sebastian Vettel vanaf dit jaar te maken met Charles Leclerc. De jonge Monegask maakte in zijn debuutjaar in 2018 indruk bij Sauber en wordt door velen gezien als een geduchte tegenstander voor Vettel.

Ook voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg denkt dat zijn landgenoot een zware dobber gaat krijgen aan de jonge Leclerc. "Hij is ongelofelijk sterk terwijl Vettel net een lastig jaar achter de rug heeft. Sebastian zal echt zijn focus moeten behouden en alles moeten geven om de leider te blijven bij Ferrari", aldus de wereldkampioen van 2016 in gesprek met Autosprint.

Volgens Rosberg, die tegenwoordig als F1-analist werkzaam is, is de situatie van Vettel en Leclerc te vergelijken met die van Lewis Hamilton en Fernando Alonso in het verleden bij het team van McLaren.

In 2007 vormde Hamilton en Alonso namelijk het rijdersduo voor McLaren en streden ze beiden voor de wereldtitel, maar door interne strubbelingen was het uiteindelijk Kimi Raikkonen die er namens Ferrari met de titel in dat jaar vandoor ging.

Rosberg verheugt zich in ieder geval op de interne strijd bij Ferrari waarin hij niet alleen overeenkomsten ziet met McLaren in 2007, maar ook wel degelijk verschillen. "Vettel is niet zo lastig als Alonso terwijl Leclerc niet zo hard vecht als Hamilton. Het wordt in ieder geval een uitdaging voor Vettel. Hij heeft ongelofelijk veel vertrouwen in zijn eigen kunnen waardoor ik vermoed dat hij niet in staat is om zijn aanpak te wijzigen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen