Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel na Race of Champions: "Weet zeker dat Michael trots zou zijn op Mick"

Al zeven keer won Sebastian Vettel de Nations Cup in de Race of Champions en in één van die zeven keren deed hij het zelfs zonder teamgenoot, maar met Mick Schumacher aan zijn zijde kwam de Duitser in de editie van 2019 nét tekort. Het tweetal oosterburen van ons kwam gisteravond (Nederlandse tijd) tot een tweede plaats op dag één van het jaarlijks terugkerende evenement.

Team Duitsland was namelijk niet opgewassen tegen 'Team Nordic', wat bestond uit Le Mans-legende Tom Kristensen en rallycrosskampioen Johan Kristoffersson. Schumacher had in zijn allereerste ROC-deelname knap af weten te rekenen met Kristoffersson, de jongeling moest evenals Vettel echter zijn hoofd buigen voor Kristensen. Vettel vond het een bijzondere ervaring om met de 19-jarige Formule 3-kampioen samen te werken.

In het verleden vormde Vettel namelijk een haast onverslaanbaar team met Micks vader, Formule 1-recordkampioen Michael Schumacher. Van 2007 tot en met 2012 wonnen Vettel en Schumacher senior in elke editie van de Race of Champions de Nations Cup voor Duitsland. Vettel liet kort na de teamwedstrijd weten het te betreuren dat de inmiddels 50-jarige Schumacher niet aanwezig kon zijn om zijn zoon in actie te zien. “Het is heel erg speciaal om samen met Mick deel te nemen aan de Race of Champions", sprak Vettel, die Schumacher junior sinds gisteren (zaterdag) officieel Ferrari-collega kan noemen. "Ik kan me mijn eerste deelname nog goed herinneren, ik mocht toen samen met Micks vader een team vormen. We weten allemaal dat het nog specialer zou zijn geweest als Michael hier had kunnen zijn om Mick aan te moedigen, maar ik weet zeker dat hij trots op zijn zoon zou zijn geweest." Schumacher liet al weten prima te kunnen leven met de tweede plaats, woorden die zijn twaalf jaar oudere collega onderstreepte. "We kunnen trots zijn op onze prestatie. Uiteraard hadden we liever gewonnen, maar winnen is niet eenvoudig in de Race of Champions. Het is bovendien geen schande om te verliezen van grote namen als die van Tom en Johan. Het zijn beiden rijders van wereldklasse, en ze waren gewoonweg iets te snel voor ons. In de finale had ik een goed gevoel, maar met de rallywagen was Tom me net te vlug af." Zondagavond (Nederlandse tijd) wordt de tweede dag van de Race of Champions, die in het Foro Sol-stadion op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad plaatsheeft, gehouden. Op dag twee staat de individuele strijd centraal en wordt de 'Champion of Champions' gekroond.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024