Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel neemt Ferrari in bescherming na nieuw drama

Sebastian Vettel en Ferrari kunnen wereldtitel vergeten na nieuw drama. Voor de Duitser zat de race er al na vijf ronden op. Desondanks wil Sebastian zijn team niet afvallen.

Sebastian Vettel kende veel pech in de afgelopen drie races. Bij Singapore crashte hij bij de start en een race later in Maleisië ging het verkeerd tijdens de kwalificatie. Vanaf de twintigste plaats klom hij nog op naar een vierde plaats. In Japan ging het wederom mis. Al op de grid was duidelijk dat er een probleem was met de power unit van Vettel. In de eerste ronden moest Vettel toezien hoe de ene na de andere concurrent hem op de rechte stukken voorbij vloog. Na vijf ronden was het einde race voor de Duitser. Na afloop nam Vettel zijn team in bescherming en wilde hij Ferrari niet afvallen voor de camera's bij Sky Sports. " Het is logisch om kritisch te zijn, zeker als het zo fout gaat. Ik denk dat ik het team nu in bescherming moet nemen. Ze hebben dit jaar ongelooflijk werk geleverd, ook al hadden we technische problemen in de laatste twee races. Dat doet ons allemaal veel pijn. We zijn zwaar teleurgesteld, maar moeten door en er zijn nog vier races te gaan. We zien wel wat er gebeurt."

Ondanks een achterstand van 59 punten wil Vettel de handdoek nog niet gooien met betrekking tot de wereldtitel. " We hebben nog een theoretische kans, maar hebben het niet meer in eigen hand. Ferrari is op de goede weg en iedere race worden we beter. Dit jaar zijn we veel verder gekomen dan men van tevoren verwacht had. Er zijn genoeg positieve punten te benoemen, hoewel we daar op dit moment niet aan willen denken. Vandaag is het een trieste dag voor ons."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'