Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Vettel neemt het op voor Ferrari: "Moet juist kritisch zijn op mezelf"

Het eerste seizoenshelft is absoluut niet naar wens verlopen voor Sebastian Vettel en zijn team Ferrari. De Duitser steekt de hand in eigen boezem vindt dat hij gedurende de eerste seizoenshelft beter voor de dag had kunnen komen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In 2018 vond Sebastian Vettel zich halverwege het seizoen terug op de tweede plaats in het Formule 1-kampioenschap op 24 punten van rivaal Lewis Hamilton. De Duitser deed destijds dus nog volledig mee in de strijd om de wereldtitel. Dit seizoen is het echter een compleet ander verhaal.

Na twaalf races lijkt de achterstand op Lewis Hamilton, die 94 punten bedraagt, onoverbrugbaar. Bovendien heeft Ferrari nog geen race gewonnen en lijkt het op de baan het derde team te zijn, achter Mercedes en Red Bull. Dat weet Ferrari maar al te goed.

"Al vanaf de eerste race in Australië lopen we helaas achter de feiten aan", zo wordt de viervoudig wereldkampioen geciteerd door Motorsport-Total.com. "We hebben onze kansen gehad, maar om uiteenlopende redenen is dat uiteindelijk niet gelukt in de eerste seizoenshelft."

"Toch moet ik vooral kritisch zijn op mezelf. Ik heb gedurende de eerste twaalf races zeer wisselvallig gepresteerd en niet het onderste uit de kan gehaald. Tijdens de resterende races ga ik proberen beter voor de dag te komen."

Vettel geeft aan het volste vertrouwen te hebben in een succesvollere tweede seizoenshelft: "Al sinds de race in Hockenheim voel ik me een stuk comfortabeler in mijn bolide dan voorheen. Daar gaan we nu op verder bouwen. In Hongarije presteerden we zeer slecht, maar dat hadden we al verwacht. Zowel in Spa als in Monza zullen we hopelijk sterker aan de start verschijnen."

1 reactie